Actieweek onderwijs met lawaaiprotest van start

De onderwijsactieweek is maandag rond het middaguur afgetrapt met een lawaaiprotest. Op verschillende schoolpleinen werd op tijd tijdstip zoveel mogelijk geluid gemaakt.

Ook op het Academieplein bij de Rijksuniversiteit werd lawaai gemaakt. Stadsbeiaardier Auke de Boer speelde op het Universiteitscarillion een medley van verschillende kinder- en studentenliedjes. Daarnaast werd door de vakbonden AOb, FNV en het College van Bestuur van de RuG de noodklok geluid.

Deze hele week worden verschillende acties gehouden die vrijdag uitmonden in een landelijke staking. Doel van de week is om duidelijk te maken dat er een flinke investering nodig is. Door de hoge werkdruk, tekorten aan personeel en de achterblijvende salarissen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Vorig jaar werd er ook al verschillende keren actie gevoerd en gestaakt.

Deel dit artikel: