Stripmuseum wordt Storyworld in Groninger Forum

Zaterdag 2 maart is de laatste kans om afscheid te nemen van het Stripmuseum zoals we het kennen. In het Groninger Forum gaat het museum ‘Storyworld’ heten. Daar zijn ook animaties en games te zien .

Het Stripmuseum zat al in financieel zwaar weer. Doordat het Forum het museum graag wil opnemen, kon het Stripmuseum nog een paar jaar blijven bestaan met steun van de gemeente. De komende twee maanden gaat het museum alles verhuizen. De collectie wordt opgenomen in de Groninger Archieven.

De medewerkers en vrijwilligers van de organisatie kunnen helaas niet mee, want het museum zoals het nu is houdt op te bestaan. Wel blijft de stichting die er achter zit, bestaan. De stichting hoopt de werknemers een plek te geven in toekomstige projecten.

Directeur Victor Boswijk geeft aan dat hij het Stripmuseum wel gaat missen en dat hij met nostalgie terugkijkt op de afgelopen jaren. Wel heeft de directeur heel veel zin in de toekomst van het museum. Maar eerst feestelijk afsluiten: op 2 maart kan je gratis het museum in voor een ‘last goodbye’.

Deel dit artikel:

  1. De stichting die de collectie in eigendom heeft, doet er goed aan een plan te trekken voor een toekomstige nieuw stripmuseum buiten Groningen. Want in de nieuwe opzet zal er van de strips niets overblijven. En Groningen blijft een uithoek voor een groot deel van Nederland. Een nieuw stripmuseum zou een goede kans maken in bijvoorbeeld Utrecht of Haarlem.

    1. Voor een echt stripmuseum kun je naar Brussel. België is sowieso veel meer een stripland dan Nederland. Wellicht kan de stichting daarmee gaan samenwerken en in Breda gaan zitten. Dan ben je vanuit België ook goed bereikbaar. In Gent wordt binnenkort ook een nieuw stripmuseum geopend en in Antwerpen heb je een stripspeelparadijs bij het station en in Kalmthout vlak bij de Nederlandse grens het Suske en Wiske Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *