Stripmuseum wordt Storyworld in Groninger Forum

Zaterdag 2 maart is de laatste kans om afscheid te nemen van het Stripmuseum zoals we het kennen. In het Groninger Forum gaat het museum ‘Storyworld’ heten. Daar zijn ook animaties en games te zien .

Het Stripmuseum zat al in financieel zwaar weer. Doordat het Forum het museum graag wil opnemen, kon het Stripmuseum nog een paar jaar blijven bestaan met steun van de gemeente. De komende twee maanden gaat het museum alles verhuizen. De collectie wordt opgenomen in de Groninger Archieven.

De medewerkers en vrijwilligers van de organisatie kunnen helaas niet mee, want het museum zoals het nu is houdt op te bestaan. Wel blijft de stichting die er achter zit, bestaan. De stichting hoopt de werknemers een plek te geven in toekomstige projecten.

Directeur Victor Boswijk geeft aan dat hij het Stripmuseum wel gaat missen en dat hij met nostalgie terugkijkt op de afgelopen jaren. Wel heeft de directeur heel veel zin in de toekomst van het museum. Maar eerst feestelijk afsluiten: op 2 maart kan je gratis het museum in voor een ‘last goodbye’.

Deel dit artikel: