Staf en spelers Lycurgus: ‘Ondanks de onzekerheid staan we schouder aan schouder’

sport
Foto: Gerrie van der Boom, FotoClickFotografie

De spelers en de staf van volleybalclub Abiant Lycurgus uit Groningen hebben vrijdagmiddag gereageerd op de financiële problemen die de club heeft: “Onze ambitie om voor de 4e keer kampioen van Nederland te worden staat als een huis.”

“Als team vinden wij het natuurlijk ontzettend vervelend dat onze club het moeilijk heeft. Wij hopen als team dat iedereen ons wil helpen om onze sportieve ambitie te realiseren. Als team gaan wij er, naast onze sportieve ambitie, alles aan doen om topvolleybal in de stad Groningen te behouden. Wij hopen op een breed draagvlak voor de toekomst van topvolleybal.”

De Groningse volleybalclub kampt met een ‘ liquiditeitstekort voor het lopende seizoen’ door meerdere schulden. Verder is er een ernstig verzwakt bestuur na het vertrek van meerdere bestuursleden. Het is onduidelijk of de salarissen van de spelers en staf tot het einde van het seizoen betaald kunnen worden.

Deel dit artikel: