PvdA: ‘Snel ingrijpen bij lerarentekort Diamant College’

De raadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt het het college van B&W om snel in actie te komen bij het Diamant College, waar leerlingen één dag in de week naar huis gestuurd worden door een tekort aan leraren.

De PvdA maakt zich zorgen over deze leerlingen en ouders en stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. ‘Wij willen weten wat de gemeente kan doen om dit probleem te tackelen’, aldus Bushoff. ‘Daarnaast willen we in beeld krijgen of ook klassen op andere scholen thuis zitten, of dreigen thuis te zitten, vanwege het lerarentekort.

Het Diamant College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs, met veel leerlingen met een beperking en leer- en gedragsproblemen. Juist deze kinderen hebben voldoende aandacht en structuur nodig. Een dag minder les doet hieraan af. Een dag minder school heeft ook gevolgen voor de ouders, die plots de kinderen moeten opvangen en dus een hele dag minder kunnen werken. Dit is een grote belasting, omdat het vaak om kinderen met problematieken gaat.