PvdA: ‘Snel ingrijpen bij lerarentekort Diamant College’

De raadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt het het college van B&W om snel in actie te komen bij het Diamant College, waar leerlingen één dag in de week naar huis gestuurd worden door een tekort aan leraren.

De PvdA maakt zich zorgen over deze leerlingen en ouders en stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. ‘Wij willen weten wat de gemeente kan doen om dit probleem te tackelen’, aldus Bushoff. ‘Daarnaast willen we in beeld krijgen of ook klassen op andere scholen thuis zitten, of dreigen thuis te zitten, vanwege het lerarentekort.

Het Diamant College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs, met veel leerlingen met een beperking en leer- en gedragsproblemen. Juist deze kinderen hebben voldoende aandacht en structuur nodig. Een dag minder les doet hieraan af. Een dag minder school heeft ook gevolgen voor de ouders, die plots de kinderen moeten opvangen en dus een hele dag minder kunnen werken. Dit is een grote belasting, omdat het vaak om kinderen met problematieken gaat.

Deel dit artikel:

 1. Meer of minder kansloze immigratie?

  Onze van oorsprong (autochtone) onderklasse is qua grootte verdubbeld. Met dank aan immigratie van bijna prehistorische, tribale, hypermasculine culturen waar inteelt de familie-“eer” bij bewaakt.

  Meer of minder? Een belangrijke vraag bij de volgende Eerste Kamerverkiezingen (vermomd als Provinciale verkiezingen)

  1. Mocht je hinten op stemmen op de PVV: Wilders staat inmiddels compleet buiten spel en krijgt niets, maar dan ook niets meer gedaan in dit land. Een stem op de PVV is een verloren stem.

   1. Misschien een dag op een VMBO rondlopen, al je deugkaders loslaten, en je stemt nooit meer partijkartel.

    Klopt dat mensen nog steeds partijkartel stemmen. 99% is niet intelligent/moedig genoeg om zelf ns te denken.

  1. Vrij eenvoudig.

   Kansloze immigratie kost vele miljarden per jaar. Leestip:”Binnen zonder kloppen”. Geld had ook aan kleinere klassen en meer handen aan het bed besteed kunnen worden.

   Kansloze immigratie maakt het niet aangenamer voor leraren. Cultuur op scholen (met name VMBO) is enorm veranderd, en niet ten goede. Straatcultuur is nu daar meestal dominante cultuur. En de huidige nare straatcultuur is een mix van vooral allochtone culturen. Leestip: boeken van de (qua remedie lachwekkende) Hans Kaldenbach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *