Protest bij PVV avond, journalisten geweigerd

nieuws

PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma spreekt vanavond in Huis de Beurs in Groningen en daar zijn diverse organisaties niet blij mee. Ook zijn er journalisten door de PVV geweigerd.

Anti Fascistische Aktie (AFA) gaat met spandoeken protesteren en gaat flyers uitdelen. “De PVV is in onze visie een extreemrechtse partij die niet thuis hoort in onze samenleving”, aldus AFA. Het Comité Groningen Tolerant heeft De Beurs opgeroepen geen zalen meer te verhuren aan organisaties als de PVV.

Bosma spreekt in Groningen onder het mom “Democratie onder vuur”. Het is een onderdeel van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten van de PVV.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat hun verslaggever Chris Bakker niet meer welkom is op de bijeenkomst, net als Willem Groeneveld van het stadsblog Sikkom. Beide zouden komen, maar de uitnodiging is ingetrokken. De PVV liet weten dat de avond voor sympathisanten is voor de PVV en niet voor de media.

Deel dit artikel:

  1. “Extreem links tuig”. Mogen dus niet participeren in het democratisch proces omdat ze door types zoals jij daarvan uitgesloten worden . Komt me een beetje achterhaald over ; een soort van bruinhemden uit de jaren 30 wellicht ?

 1. Lijkt me een mooi avondje vol ironie.

  Anti-fascisten die ons willen voorschrijven naar wie we wel en niet mogen luisteren, Een tolerant comité dat de PVV niet tolereert en een niet-zo-democratisch geleidde partij die een toespraak over democratie houdt.

 2. Als je vindt dat de democratie onder vuur ligt en vervolgens journalisten gaat weigeren, dan heb je eigenaardige ideeën over wat de betekenis van het woord democratie is.

  Antifa speelt trouwens met dit soort acties de PVV alleen maar in de kaart door gratis een vijandbeeld te leveren, dat vervolgens weer in de eigen propaganda gebruikt wordt.

 3. Ze zijn weer eens in voor een gebbetje. De voorbedrukte formulieren
  liggen wellicht alweer klaar. Deze Anti-fascisten zijn duidelijk angstig
  voor de komende overwinningen. Helemaal terecht overigens.

 4. Met name Sikkom treedt hier bijzonder bevooroordeeld naar voren. Gelukkig leven we in een land waarin jij je mening nog mag verkondigen. Hoezeer je ook tegen de principes van de PVV mag zijn, probeer in ieder geval respectvol om te gaan met andermans mening. Het gaat er zo langzamerhand op lijken dat je alles mag vinden, zolang het maar “ links” of “ progressief “ is……
  Maar oh wee als het rechts is…… dan moet je de mond gesnoerd worden

  1. Er zijn grenzen aan respectvolheid. Ik vind het gedachtengoed van de PVV abject en vind ook dat het niet in de politiek thuis hoort. Het druist in tegen de grondwet. Het cordon sanitaire is niet voor niets bedacht. Na Fortuin mocht dat niet meer en je ziet dat nu de hele politiek besmet is met de hufterige omgangsvormen die de PVV heeft geïntroduceerd. Mijn respect moet je verdienen. Ga je het eisen dan krijg je het niet. Zo simpel is het.

   1. Je hoeft mijn respekt niet te verdienen . Dat heb je . Je kunt het wel verspelen , maar hoe of wat dat zit bepaal ik zelf .

   2. Dus je doet hetzelfde als wat je een ander verwijt . Consequent gedrag ? Verre van !

   3. Ik respecteer de parlementaire democratie wel. Als jij vind dat ik dan ook de PVV moet respecteren dan heb je het mis.

   4. Het probleem en tegelijkertijd het gegeven is dat een partij als de PVV onderdeel uit maakt van de parlementaire democratie . Dit ongeacht het feit dat we dit al dan niet prettig vinden .

 5. Gezien de inhoudelijke opvattingen van de PVV heb ik geen enkele intentie om respectvol om te gaan met de aanhangers daarvan. Het is een walgelijke partij die verschillende bevolkingsgroepen en geloven tegen elkaar op probeert te zetten.
  En Huis de Beurs doet niet echt aan klantenbinding door extreem rechts een podium te bieden.

  1. Jij verwacht wel respektvol behandeld te worden door anderen , maar voelt je niet geroepen om dat bij een ander te doen . Vreemd , heel vreemd .
   Ook mensen die een partij aanhangen die niet de mijne is – PVV , FvD , PvdD , noem maar op – krijgen van mij een respektvolle bejegening als mens . Ik heb namelijk niet het idee dat ik boven God en alle mensen verheven ben . Wie goed doet goed ontmoet , weet je wel .

   1. Gold dat ook voor de NSDAP en de NSB?
    Het lijkt me dat een respectvolle benadering van dit soort groepen niet een verstandige keuze is. Chamberlain dacht ook dat aardig zijn tegen roofdieren zou helpen om de hertenstand op peil te houden.

   2. Je maakt dus duidelijk geen verschil tussen de ideologie/politieke opvatting en de persoon an sich . Bedenk echter wel dat datgene wat je vandaag aanhangt als zijnde “politiek correct” morgen totaal anders kan liggen en je dus zelf gaat behoren tot de paria’s .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *