Problemen voor landskampioen Abiant Lycurgus

nieuws
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Abiant Lycurgus verkeert in de problemen. Dat meldt de landskampioen volleybal op haar website. Er zijn schulden en het bestuur is lang niet compleet.

Er zijn financiële zorgen en er is nog geen opvolger gevonden voor hoofdsponsor Abiant, die aan het eind van het seizoen stopt. Bovendien zijn de afgelopen paar jaar vier van de zeven bestuursleden teruggetreden, voornamelijk vanwege tijdgebrek. Onder hen is vice-voorzitter Bert Eissens.

Inmiddels is een werkgroep begonnen met een plan van aanpak. Zo moet het dreigend liquiditeitstekort voor dit seizoen worden opgelost. Dat tekort ontstond door een in het verleden ontstane schuld, aldus het bestuur. Daarnaast is een professionele aanpak met een bredere financiële basis nodig en een voltallig bestuur met nieuw elan.

Wel zijn er kandidaten om komend seizoen hoofdsponsor te worden. “We zijn er echter nog niet”, zegt het bestuur. “De doelstelling om voor de vierde keer op rij landskampioen te worden blijft kaarsrecht overeind staan. Dit neemt niet weg dat we alle steun in welke vorm dan ook kunnen gebruiken.”