Intertoys-winkels blijven open ondanks surseance

nieuws
Foto: Google Maps

Intertoys heeft dinsdagmiddag uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring. Volgens de speelgoedketen ondervindt het bedrijf hevige concurrentie online aanbieders en budgetwinkels.

De winkels blijven tot nader bericht open, artikelen kunnen gewoon geretourneerd worden. Het bedrijf wil de surseance gebruiken voor een stevige reorganisatie. Ceo Roland Armbruster zegt met een aantal partijen in gesprek te zijn over ‘verdere samenwerking’.

“Dit is een harde klap in het gezicht van een paar duizend medewerkers in al die Intertoys-vestigingen. Niet helemaal onverwacht wellicht, maar niettemin ongemeen hard,” aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

De keten heeft vijf vestiging in de stad Groningen en één in Haren.

Deel dit artikel:

  1. In 2017 door Blokker verkocht aan Alteri Investors. De speelgoedbranche heeft zwaar te leiden onder het internet en digitaal speelgoed (apps en games die via app stores verkocht worden).

  2. Tot december 2017 maakte Intertoys deel uit van Blokker Holding. Op 12 oktober 2017 maakte Blokker bekend dat Intertoys, met circa 4000 medewerkers, wordt verkocht aan de Britse Alteri Investors. De overname was begin december 2017 afgerond.

    Blokker Holding sloot een deal met de aasgieren Alteri Investors ( dat als slogan voert ‘samen transformeren wij’ ), daarmee waren ze ook direct van het personeel probleem verlost door ze in feite te dumpen bij deze gewetenloze aasgieren.

    Heel veel speelgoedwinkels hebben de ‘rommel’ speelgoed uit China onderschat, laat staan in hun assortiment op te nemen met als resultaat dat één na de andere over de kop gaat.

    Persbericht van de aasgieren : http://alteri-investors.com/news/20/60/Intertoys-announces-suspension-of-payments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *