Omwonenden Paddepoelsterbrug bang voor fuik Rijkswaterstaat

nieuws
Foto: Martin Nuver / 112Groningen

Omwonenden die de Paddepoelsterbrug terug willen zijn bang dat ze een fuik van Rijkswaterstaat in gaan zwemmen. Dat schrijven de bewoners in een nieuwsbrief.

Bij de actiegroep ‘Brug Terug’ zijn inmiddels bijna vijfhonderd mailtjes binnengekomen van mensen die de oproep steunen. Verschillende sympathisanten laten weten dat ze graag een tijdelijke oplossing zouden willen zien. Rijkswaterstaat heeft al door laten schemeren dat men wellicht een noodbrug op zeven meter hoogte wil plaatsen. “Dat klinkt mooi, maar wij zijn bang dat we daarmee een fuik inzwemmen die voorsorteert op géén brug”, laten de omwonenden weten.

Bij een tijdelijke brug is er geen weg terug
“Als deze tijdelijke brug geplaatst wordt wil Rijkswaterstaat de restanten van de bestaande brug snel gaan slopen om daarmee de gewenste 54 meter brede en zeven meter hoge doorvaart te realiseren. Wij vermoeden dat als vervolgens de discussie over de nieuwe brug op gang komt Rijkswaterstaat niet meer terug wil naar een brug met een draaipunt in het midden. Wat dan rest is een brug op 9,5 meter hoogte, waarbij uiteindelijk zal blijken dat vanwege de opritten en taluds die hier voor nodig zijn, dit niet past in het landschap, waardoor er definitief geen brug komt.”

“Huidige brug terugplaatsen”
Voor de actiegroep rest daarom maar één oplossing en dat is het terugplaatsen van de huidige brug en vanuit die situatie verder praten over de vervanging van de verbinding. Om maatschappelijk gesteund te worden heeft de groep inmiddels contact gezocht met verschillende politieke partijen maar ook met de gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Groningen en de Provinciale Staten. “Daarnaast kunnen mensen die de brug terug willen ons blijven mailen op brugterug@gmail.com.”

Deel dit artikel: