Nieuwe website helpt nieuwe Groningers op weg

nieuws

Dit weekend is de vernieuwde site Groningen.nl online gegaan. Er is van alles op te vinden. Van lokale helden tot huisvestingstips.

‘Welkom op Groningen.nl, jouw online toegang tot de stad en de provincie Groningen. Deze website is gemaakt om nieuwe bewoners en bedrijven, zowel Nederlands als internationaal, te helpen hun weg te vinden in het leven in Groningen’.

Van heel algemeen: ‘De moeite die het kost om een huuraccommodatie te vinden hangt af van je budget, wat je precies nodig hebt in je huurwoning en wat je plannen zijn’ tot heel uitgebreid: drie pagina’s met ‘een volledig overzicht van alle wijken’ van de gemeente. De wijken in Haren en Ten Boer worden nog niet vermeld. Meer op de website toegelichte zaken beperken zich tot de oude gemeente Groningen.

Ook een Top 10 apps en websites voor je leven in Groningen vraagt de aandacht. De OOG app ontbreekt niet in deze Top 10: ‘Groningen bruist, maar je moet wel de bubbels kunnen vinden. Met de OOG app mis je niets en blijf je op de hoogte van al het nieuws en evenementen in je omgeving. Oh en je kunt zelfs gebruik maken van de OOGgetuige functie, waarmee je filmpjes kunt delen die misschien wel op TV komen!’

De nieuwe website is een initiatief van Het Akkoord van Groningen waarin de gemeente, de RUG, de Hanze en het UMCG participeren.

Deel dit artikel:

  1. Rare en onlogische keuze. Je verwacht een site van de gemeente met info over paspoorten, afval ed en je komt terecht op een site voor buitenlandse studenten zonder dat er een link is geplaatst naar de gemeentelijke website.
    Heel onduidelijk voor veel bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *