“H&M Vismarkt gaat sluiten”

nieuws

De vestiging van H&M aan de Vismarkt gaat per 8 december dicht. Dat meldt de Groninger Internet Courant.

De sluiting zou te maken hebben met de teruglopende verkopen in de winkels van de Zweedse modeketen. De vestigingen van H&M op de Grote Markt en in winkelcentrum Paddepoel blijven wel open, aldus de GIC.

H&M, een afkorting voor Hennes & Mauritz, telt meer dan vierduizend filialen in ruim 60 landen. In 2016 telde H&M 161.000 medewerkers.

Deel dit artikel:

 1. H & M is een super grote vervuiler en staat vooral bekend om geld verdienen over de rug van kinderen in zeer arme landen. ( Cambodia, Bangladesh en Myanmar o.a. ) En ondertussen zien we ‘klimaat kinderen’ spijbelen waarvan vele h & m kleding dragen.

  Voor mij mogen al deze types van ketens failliet gaan.

  bronnen in overvloed: zoekopdracht: H & M child labour.

 2. Als B&W en de Gemeenteraad zo onnozel zijn om te volharden dat zij de Bomen van de A-Kerkhof tegen de vlakte willen zagen en als de rechter daar in mee gaat, dan gaat het ook in de omgeving van die mooie locatie zo hard waaien, dat ook daar de (betere) winkels zullen verdwijnen.
  Travalbags (hoekpand) kan – door de windwinder – geregeld haar deur nu al niet open hebben.

  Mevrouw Kiki

  1. Hoeveel bomen zullen er gesneuveld zijn om dat internet van je te bewerkstelligen? Ik zou er mee ophouden want je werkt direct mee aan die vervuiling en het naar verdoemenis helpen van de aarde!

 3. H&M staat er ook om bekend dat zij grip proberen te krijgen op en eisen stellen aan de werkomstandigheden in productielanden. We moeten ook realistisch zijn, ondernemers en overheid in productielanden zouden zonder bedrijven als H&M er een nog veel grotere bende van maken. Dat wens je het personeel daar niet toe. Zij verdienen het een eerlijk inkomen te hebben dat voldoende is in een land waar de levensstandaard nou eenmaal anders is dan in West Europa.

  1. Patsie jij moet wel banden hebben met H & M en je praat complete aantoonbare leugens, gelukkig zijn hier mensen die dieper nadenken. Ik zou zeggen bewaar je praatjes voor Facebook.

   2016, Swedish investigative journalists revealed that workers as young as 14 were toiling in the company’s Burmese production plants for more than 12 hours a day. They found that the children were being paid as little as 15 cents an hour, which is less than half the minimum wage. ( ja zelfs voor zo’n arm land )

   Kleding kopen bij H & M en je bent supporter voor kinder arbeid, ik zou zeggen ga je diep schamen.

   1. Ik denk eerlijk gezegd dat wanneer jij al de kledingstukken uittrekt waar een (figuurlijk) luchtje aan hangt, je ook in je hemdje staat, Doe.

    Of koop je alles bij de fair-trade?

    En wat denk je te bereiken door geen kleding bij de H&M of Primark in Groningen te kopen, dat ze morgen ineens alle kinderen in Bangladesh naar school gaan sturen? Dat de bengalese regering nu denkt, potverdikkie, het filiaal aan de vismarkt sluit, laten we de kinderen maar snel omscholen naar IT’er?

    Pak het aan bij de bron, steun organisaties die in de landen zelf voor de kinderen vechten.

 4. Ik ben voor een systeem waarbij er direct een euro van elk kledingstuk dat je koopt naar de gene die het in elkaar genaaid heeft gat. Koppel een paypalaccount aan een kledingstuk waarbij bij afrekenen die euro op de rekening van de arbeider komt. Die ene euro maakt voor een westerling niet veel uit maar is voor iemand in Bangladesh een substantieel bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *