Groningse scheikundigen ‘dansen’ hun onderzoek

nieuws
Foto: Piermichele Kobauri

Twee postdocs van de Rijksuniversiteit Groningen, Friederike Reessing and Pier Kobauri, doen mee aan de ‘Dance Your PhD’-wedstrijd van Science Magazine. Voor deze wedstrijd moeten wetenschappers in een video hun onderzoek al dansend uitleggen.

De ‘Dance Your PhD’-wedstrijd is een initiatief van de Amerikaanse ‘gonzo-wetenschapper’ en wetenschapsjournalist  John Bonnahon. De Groningse inzending is een van de twaalf ingezonden video’s die genomineerd zijn voor de prijs van ‘Dance Your PhD’: Een geldbedrag van duizend dollar en ‘immortal geek fame’. Inzendingen zijn afkomstig uit de hele wereld. Op de website van Science Magazine kan gestemd worden.

In de video die de onderzoekers hebben ingestuurd voor de wedstrijd is te zien wat het postdoctorale onderzoek van de wetenschappers inhoud, onder de swingende titel: ‘Activating MRI contrast agents with light’. Reesing en Kobauri zijn geholpen bij het maken van hun inzending door de Groningse dansvereniging Sugarspin, bekend om de karakteristieke ‘Lindy Hop’-dansstijl.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *