“Gemeente moet zich hard maken voor herstel Paddepoelsterbrug”

De gemeente Groningen moet zich hard maken voor een snel herstel van de Paddepoelsterbrug. Dat zegt de fractie van Stad en Ommeland.

“Het is een belangrijke oeververbinding die door veel mensen gebruikt wordt”, zegt Rene Staijen van de partij. “Wij realiseren ons dat het een lastige kwestie is omdat het om een brug van Rijkswaterstaat gaat maar het zijn wel onze inwoners die hierdoor gedupeerd zijn.” Fietsers en voetgangers moeten door de situatie nu zo’n vijf kilometer om fietsen. “Dat vinden wij onaanvaardbaar. Vooral omdat ze over wegen moeten rijden waar veel autoverkeer langsrijdt.”

De partij noemt het bovendien vreemd dat de Borgbrug wel heel snel gerepareerd kon worden. “Die brug was binnen een aantal maanden weer in bedrijf, terwijl er bij de Paddepoelsterbrug maar niets gebeurd.” De partij heeft vragen gesteld aan het college van B&W. Zij verwachten binnen een aantal weken antwoord.

Deel dit artikel:

  1. Die meneer is van Stad en Ommeland die vragen heeft gesteld. René Staijen woont in Woltersum als ik hun website mag geloven. Hij heeft het over de brug in het Eemskanaal(waar hij naast staat) die wel na 3 maanden is vervangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *