Commotie om Groningse gemeentevlag op Harens gemeentehuis

nieuws
Foto: twitter.com/handenafvanhar1

Op social-media is enige commotie ontstaan vanwege de Groningse gemeentevlag die sinds kort op het gemeentehuis in Haren wappert.

“Kijk nou eens wat er op het dak van ons gemeentehuis staat te wapperen”, schrijft het Twitter-account ‘Handen af van Haren’. “Dit zal bedoeld zijn om die spreekwoordelijke brug te bouwen, maar dit gaat averechts werken. Was dit nu nodig burgemeester Peter den Oudsten?”

Iemand anders op Twitter vraagt zich af hoe het kan dat de voormalige vlag van de gemeente Groningen op het Harense gemeentehuis wappert. “Komt er voor de nieuwe gemeente niet een nieuw logo en een nieuwe vlag? Dit geeft niet echt het gevoel van zoeken naar een gezamenlijk DNA.”

Vlag is weggehaald
De gemeente Groningen laat weten dat het aan het nieuwe college is of er een nieuw logo komt. Zo lang dat besluit niet is genomen blijft het oude beeldmerk gebruikt worden. De vlag is ondertussen wel van het oude gemeentehuis gehaald.

Deel dit artikel:

 1. Tja het is even wennen hè. De vlag geeft aan dat je er terecht kunt voor gemeentezaken. Het is een ambtelijke vlag. De vlag van de stad is wit/groen/wit met drie horizontale banden.

 2. Twitter.com in de firewall gooien lost heel veel problemen op. Er zitten naar verhouding bizar weinig mensen op Twitter, toch schijnen ze een meerderheid te hebben aan invloed. Van mij mogen ze die mensen verplicht koppelen aan het burgerservicenummer, is makkelijker korten op de uitkering.

  1. #zwetsNeK jij bent dus voor 100% dictatuur en GEEN vrijheid van meningsuiting ?
   Of begrijp ik jou verkeerd ..? ( blont) ..
   Ik sta hier onder mijn eigen naam te posten ..je moet de lafbekken eens zien die hier onder een alias posten ..nitwit..

 3. De gemiddelde Harenaar is echt niet met dit soort dingen bezig.
  Een paar lieden die hun nederlaag maar moeilijk kunnen verwerken maken zich hier druk om.

 4. Een wijk ligt binnen een aaneengesloten bebouwde kom. Helpman is een wijk. Haren is een plaats. Een plaats in de gemeente Groningen. Het een wijk noemen is een beetje flauw en een poging zout in de wonde te strooien.

 5. Helpman was vroeger ook een plaats net als Hoogkerk en Noorddijk. Maar zijn nu allemaal wijken geworden van Groningen. Tja kan daar ook niks aan doen. Het is nou eenmaal de waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *