‘Stadlanders’ zijn de nieuwe ‘Stadjers’ (als het aan MartiniPlaza ligt)

nieuws
Foto: MartiniPlaza

Twee weken geleden riep MartiniPlaza de inwoners van de nieuwe gemeente Groningen op om middels een prijsvraag een nieuwe naam voor zichzelf te kiezen. De nieuwe naam ‘Stadlanders’ werd dinsdagavond bekend gemaakt bij het Nieuwjaarsfestival in MartiniPlaza. 

Willem de Kok, algemeen directeur van MartiniPlaza, had de eer om de nieuwe naam aan te kondigen tijdens zijn openingstoespraak bij het Nieuwjaarsfestival. Van de duizend stemmers in totaal koos de helft voor de winnende naam.

Na een voorselectie bleven drie namen over waar de afgelopen week op gestemd kon worden: ‘Nulvieftiggers’, ‘Pronkjewailers’ en ‘Stadlanders’. Of ‘Stadlander’ nu ook echt de naam ‘Stadjer’ gaat vervangen in het Groningse taalgebruik valt nog te bezien.