Politie doet onderzoek naar ‘potloodventers’ in Stadspark

nieuws
Foto: Bart Buitenhuis | Aireality

Ondanks de aanhouding van een 27-jarige verdachte vermoedt de politie dat er nog meer schennisplegers (potloodventers) actief zijn in het Stadspark in Groningen.

In de periode van september 2018 tot eind december 2018 zijn er bij de politie 25 meldingen gedaan van schennisplegingen in het Stadspark. Een schennispleger wordt in de volksmond ook wel potloodventer genoemd. Volgens de politie zijn de schennisplegers vooral in de avonduren actief en richten zich voornamelijk op jonge joggende vrouwen.

Op 9 december jl. is een 27-jarige man uit de gemeente Pekela op heterdaad aangehouden nabij het Stadspark. Maar de politie vermoedt dat er sprake is van meerdere plegers. Er vinden daarom extra surveillances in en rondom het park plaats.

De politie vraagt om melding te blijven maken van dergelijke voorvallen: “Probeer het signalement van de dader te onthouden en bel meteen met de politie via 112. Als de situatie dat toelaat, wacht op onze komst. Je kunt daarbij ook hulp vragen aan een voorbijganger. Bedenk wel dat je eigen veiligheid altijd voorop staat,” zo stelt de politie Groningen en Haren op de Facebook-pagina.