AFGELOPEN: FC Köln – FC Groningen (3-1)

FC Groningen heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd verloren van FC Köln: 3-1. Lees hieronder het liveblog terug en praat mee in de reacties.

Het is meteen afgelopen. FC Groningen verliest de eerste oefenwedstrijd in Duitsland met 3-1 van FC Köln.

90’ Doelpunt FC Köln. In de laatste minuut krijgt Köln een vrije trap op de rand van de 16 meter en die wordt mooi binnen geschoten door Clemens. 3-1 voor Köln.

82’ Het is van de Looi die er een voorzet uithaalt. FC Köln maakt ook in de slotfase het spel.

72’ De wedstrijd wordt er niet interessanter op.

67’ Doepunt FC Köln. Na zwak verdedigen van de Groningers is het Cordoba die kan binnen schieten voor de Duitsers. 2-1.

59’ Buijs is alles behalve tevreden over de organisatie en laat van de Looi zakken naar het centrum. De Dortenaar is niet tevreden met Groningen de tweede helft en dat is duidelijk te horen in het vrijwel lege stadion.

53’ Het B-team van FC Groningen weet tot nu toe nog niet te overtuigen en komt nog niet voor in het spelbeeld.

51’ Doelpunt FC Köln. Nu is het wel raak voor de Duitsers. Drexler kan makkelijk binnen schieten wanneer hij de bal krijgt in de 16 meter. 1-1.

50’ Sergio Padt komt sterk uit en voorkomt zo de gelijkmaker van Köln.

47’ Rechtsback Leonel Miguel is voor het eerst mee met het eerste elftal en is afkomstig uit de onder 19.

46’ Trainer Danny Buijs heeft alle tien de veldspelers gewisseld.

Opstelling tweede helft: Padt, Miguel, Kramer, van der Kaap, Absalem, Reis, van de Looi, Hrustic, Mendes Moreira, Breij, van Kaam

Het is rust. FC Groningen gaat aan de thee met een 0-1 voorsprong tegen FC Köln.

43’ Grote kans voor Tim Handwerker die opstoomt aan de linkerkant om te scoren tegen de club die hem uitleent. Knappe redding van Kessler.

40’ Chabot zet Schaub goed weg in de 16 meter. Köln dacht heel even aan een penalty maar de actie was keurig van Chabot.

36’ Een hele mooie aanval dwars door het centrum van Groningen resulteert in een bal net over het doel van Padt geschoten door Schaub.

33’ Schot van Mahi met links is makkelijk te pakken voor doelman Kessler.

30’ Deyevasio Zeefuik heeft een bal gekregen tegen een voor hem en veel andere mannen heel gevoelige plek en onderbreekt zijn spel even.

28’ Danny Buijs is druk aan het coachen langs de zijlijn.

25’ Een op het oog zware blessure aan de kant van Köln. Spel lag even stil.

20’ Doelpunt FC Groningen. Het is Chabot met een lange bal van achteruit. Sierhuis weet de bal door te koppen en Bruns rondt keurig af. 0-1.

18’ Bel Hassani lost een schotje: makkelijk te pakken voor de keeper.

16’ Köln raakt de paal!

15’ Nog geen grote kansen tot nu toe.

1’ De wedstrijd is begonnen!

Voordat de wedstrijd begint wensen wij iedereen op de valreep nog een gelukkig 2019!

Het is vandaag de eerste van twee oefenwedstrijden voor FC Groningen. Na de wedstrijd tegen FC Köln zal de FC naar alle waarschijnlijkheid oefenen tegen MSV Duisburg.

Het is een bijzondere wedstrijd voor Tim Handwerker die speelt tegen zijn club van herkomst. De Duitser is dit seizoen uitgeleend aan Groningen door FC Köln.

Opstelling FC Köln: Kessler, Sobiech, Sörensen, Risse, Terrode, Schaub, Guirassy, Horn, Katterbach, Nartey

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Bruns, Warmerdam, Bel Hassani, Mahi, Sierhuis