Januari en februari meerdere keren geen treinen

nieuws

‘Treinvrije periodes’ noemt Groningen Bereikbaar het als de trein niet rijdt en dat is in januari en februari enkele keren het geval. En er komt herrie bij de Herewegviaduct.

Op zondag 20 januari wordt aan het spoor gewerkt voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Daarom rijden er van 02.00 uur tot 14.00 uur geen treinen tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool. Arriva zet bussen in.

Ook in de voorjaarsvakantie wordt op en rond het spoor gewerkt. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer van en naar Groningen:
16-20 februari: geen treinen tussen Groningen-Veendam/Weener
16-18 februari: geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen
18-20 februari: geen treinen tussen Groningen-Assen
20-24 februari: geen treinen tussen Leeuwarden-Buitenpost
NS en Arriva zetten treinvervangende bussen in.

Nachtelijke herrie verwacht bij Herewegviaduct

De werkzaamheden aan het spoor in februari worden gekoppeld aan werk aan de Herewegviaduct. De gemeente gaat daar van 16 tot en met 19 februari aan de slag met roest verwijderen van de stalen constructie van het viaduct. Dit maakt veel geluid en het werk gaat dag en nacht door. Dit omdat er weinig tijd is om het werk uit te voeren. Tijdens het werk blijft de route onder het viaduct door open voor fietsers en voetgangers. Op donderdag 24 januari is er een informatiebijeenkomst over het werk aan het viaduct. Deze bijeenkomst is in de Puddingfabriek, Viaductstraat 3-4. U kunt tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *