Forse winst Jong FC Groningen op DVS’33

sport
Foto Andor Heij: Jong FC Groningen - DVS'33

Na vijf nederlagen op rij won Jong FC Groningen zaterdag op sportpark Corpus den Hoorn weer een keer. DVS’33 uit Ermelo werd simpel met 4-0 opzij gezet.

De beloften van Groningen konden beschikken over eerste selectiespelers als Michael Breij, Tom van de Looi en Ludovit Reis en dat maakte een groot verschil. FC Groningen was in een aantrekkelijk duel veel sterker en kreeg via Tim Freriks en Daniel van Kaam grote kansen. Na 19 minuten antwoordde DVS en kon Benjamin Roemeon alleen op Pelle Boevink af, maar de Groninger doelman keerde de bal. Na een klein half uur stuitte Freriks nog op DVS doelman Paul Eppink, maar Daniel Bouman kopte raak: 1-0.

DVS kreeg door Roald de Vries en Olivier Pilon twee behoorlijke mogelijkheden, maar FC Groningen sloeg vlak voor rust weer toe. Amir Absalem kwam op links door en knalde de bal in de korte hoek: 2-0.

Na de pauze kon DVS’33 de hoge klassering helemaal niet meer waar maken. Doelman Eppink blunderde na een corner en Kellian van der Kaap kopte na 49 minuten raak: 3-0. Tim Freriks schoot na 59 minuten vanaf de rand van het strafschopgebied de 4-0 binnen. Jong FC Groningen kreeg in het vervolg de beste kansen. Zo schoot Matthijs Hardijk net over. Oktay Ozturk van DVS’33 kreeg vlak voor tijd nog zijn tweede gele en dus rode kaart.

Jong FC Groningen bleef tiende in de derde divisie op zaterdag. DVS zakte naar de vierde plaats.

Jong FC Groningen – DVS’33 4-0. 1-0 Daniel Bouman (29.), 2-0 Amir Absalem (44.), 3-0 Kellian van der Kaap (49.), 4-0 Tim Freriks (59.), Rood: Oktay Ozturk (DVS’33, 87.) Toeschouwers: 250.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *