CdK Paas: ‘Statenverkiezing geen opiniepeiling over kabinet’

nieuws

‘Verkiezingen gaan over concurrentie. Om verschillen scherp neer te zetten. Maar uiteindelijk ook over samenwerking. Samen werken aan een mooier en beter Groningen,’  zei commissaris van de Koning René Paas deze maandag op de nieuwjaarsreceptie van de provincie Groningen  over de  Provinciale Statenverkiezingen op 21 maart.

De commissaris waarschuwt dat de Statenverkiezing geen opiniepeiling over het kabinet moet worden. Paas: ‘Statenverkiezingen gaan over de Staten. Over provinciale politiek. Over de vraagstukken van Groningen. Over de gevolgen daarvan voor Groningers.’

‘Ooit wenste een politieke partij iedereen vanaf de verkiezingsborden ‘veul hail en zetels’. Dat kun je jezélf wensen. Maar de provincie krijgt er niet meer zetels van. Dat worden er precies 43. Genoeg om alle Groningers te vertegenwoordigen.’

De hele toespraak van Paas staat hier.