AIS Airlines gaat vanaf Eelde naar Kopenhagen vliegen

Er komt een nieuwe vlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen. Dat is zojuist bekend gemaakt op de luchthaven. Op 4 maart is de eerste vlucht.

De vluchten worden uitgevoerd door AIS Airlines. De luchthaven was op zoek naar een nieuwe maatschappij die naar Kopenhagen wilde vliegen, omdat Nordica er vorige maand mee stopte. Er wordt twee keer op werkdagen tussen beide luchthavens gevlogen.

De doelgroep voor de vluchten is de zakelijke markt, wat niet betekent dat de gewone burger er geen gebruik van kan maken. “Het is voornamelijk bedoeld voor zakelijk gebruik, waarbij de passagier op één dag heen en weer kan naar Kopenhagen, en overdag ook nog een zakelijke bespreking kan hebben”, aldus AIS Airlines-CEO Arend van der Meer.

AIS Airlines is een Nederlandse onderneming, die vooral in Scandinavië bekendheid geniet. Het bedrijf bestaat nu ongeveer tien jaar. Met de vlucht vanaf Eelde betekent dit de eerste vlucht voor AIS vanaf Nederlandse bodem. AIS en Eelde hopen op een langdurige samenwerking, en sluiten uitbreiding van het aantal vluchten in de toekomst niet uit.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *