‘FC Groningen gaat vol voor Iliass Bel Hassani ‘

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - Heracles 2016.

De eerste winterse aanwinst van FC Groningen moet Iliass Bel Hassani worden, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Bel Hassani staat momenteel onder contract bij AZ maar komt amper voor in de plannen van trainer John van de Brom.De Nederlandse aanvallende middenvelder, die in het verleden voor het Marokkaanse team onder 21 uit kwam, speelde dit seizoen slechts twee wedstrijden in het shirt van AZ. Daarvoor kwam de geboren Rotterdammer uit voor Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.

Bel Hassani speelde tot dusver 126 wedstrijden in de eredivisie bij AZ en Heracles Almelo. Daarnaast speelde hij voor Sparta nog 85 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In deze 211 wedstrijden scoorde Bel Hassani 41 keer en gaf hij 53 assists. Tijdens zijn periode bij AZ stokte zijn productie met 3 doelpunten en 7 assists in 45 eredivisiewedstrijden.

Antuna weg

Naast de interesse in Bel Hassani meldt het Dagblad dat de dagen van Uriel Antuna bij de FC zijn geteld. De aanvaller werd voor twee jaar gehuurd van Manchester City. Met nog een half jaar huur te gaan ziet FC Groningen geen perspectief meer voor de Mexicaan bij de club.

Onderhandelingen Mahi vast

Tot slot meldt het Dagblad van het Noorden dat de onderhandelingen over het nieuwe contract van Mimoun Mahi vast zitten. Aangezien het contract van Mahi na dit seizoen afloopt is haast met een verbeterd voorstel geboden, anders loopt de Marokkaanse aanvaller deze zomer gratis de deur uit.