Eerste Tiny Forest in Gravenburg

nieuws

700 leerlingen van OBS de Feniks en CBS Aquamarijn en natuurorganisatie IVN planten samen op maandag 10 december een Tiny Forest aan in de wijk Gravenburg. Dat gebeurt naast de basisschool aan de Maresiusstraat 22.

‘Een Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De komende drie jaar worden nog eens drie Tiny Forests in de gemeente Groningen gerealiseerd.’

“We zijn verheugd dat we als eerste gemeente in Noord-Nederland een Tiny Forest mogen aanleggen. Nog enthousiaster zijn we door de bevlogenheid van de buurtbewoners, de leerlingen, onze collega’s bij de gemeente en andere betrokken partijen. Het bos is een duidelijk voorbeeld van hoe we door samenwerking onze gemeente mooier, gezonder, duurzamer en groener kunnen maken”, schrijft het projectteam Tiny Forest van de gemeente Groningen.

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Groningen en een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit artikel: