Dertig gele hesjes protesteren in binnenstad

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen - http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/

Zo’n dertig mensen in gele hesjes hebben zaterdagmiddag geprotesteerd op de Grote Markt. Dit was een verdubbeling van het aantal dat vorige weekend actie voerde.

Het protest in de binnenstad verliep rustig. Eén keer moest de politie in actie komen toen de actievoerders stonden te schuilen voor de regen onder het afdak van de kunstijsbaan. Na overleg met de eigenaar en twee politieagenten werd besloten dat het toch beter was om maar in de regen te gaan staan. Het fenomeen ‘gele hesjes’ is over komen waaien vanuit Frankrijk. Daar wordt al weken geprotesteerd tegen in eerste instantie de verhoging van de brandstofprijzen en sinds deze week tegen het beleid van president Macron in het algemeen. De demonstranten in Groningen laten op de door hen meegevoerde borden een ander geluid horen waarbij er vooral geprotesteerd wordt tegen het neoliberalisme.

Ook op andere plekken in Nederland werd zaterdag gedemonstreerd. In Maastricht ging het volgens de regionale omroep L1 om zo’n honderd betogers. In Amsterdam om enkele tientallen en in Nijmegen om dertig. In Parijs zijn enkele duizenden mensen de straat op gegaan. Zo’n achtduizend politiemensen hadden daar zaterdag aan het einde van de middag al zo’n 750 demonstranten opgepakt.

Foto: Rieks Oijnhausen – http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Foto: Rieks Oijnhausen – http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Foto: Rieks Oijnhausen – http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Deel dit artikel:

  1. Flauw. Er is wel degelijk iets aan de hand. Niet iedereen kan meekomen in deze neoliberale maatschappij. De overheid zorgt alleen voor zichzelf en haar vrindjes (de grote bedrijven) en met name de lagere inkomens betalen het gelach. Dit moet stoppen, anders wordt dit protest het begin van iets groters. Overigens wel opmerkelijk dat een meerderheid maar blijft volharden in het stemmen op de veroorzakers van alle ellende; CDA en VVD. Misschien dat hier nu eindelijk ook eens verandering in komt. Pas dan kan er echt iets veranderen. We zullen zien.

 1. Toch wel respect voor deze mensen dat ze met dit hondenweer er gaan staan, al denk ik niet dat het veel helpt. Nederland is al een tijdje bezig om éénlingen en egoïsten te creëren en die gaan niet verenigd de straat.
  Vele Nederlanders vinden het heerlijk om door de regering genaaid te worden en slaafs te zijn, dat blijkt telkens weer.

 2. Nederland is al een tijdje bezig om éénlingen en egoïsten te creëren en die gaan niet verenigd de straat. …op..
  Ze hebben het over Jou/jullie @mac …@jac…,
  gehersenspoelde mensen ..

 3. Altijd gezellig met mensen die hun eigen ellende wijten aan alles behalve zichzelf. Geen wonder dat je dan in een beroerde wereld leeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *