Stemadvies van Vereniging Hondvriendelijk Groningen

nieuws

De Vereniging Hondvriendelijk Groningen VHG heeft alle raadsfracties een aantal stellingen voorgelegd, die betrekking hebben op het hondenbeleid. De stellingen gingen over losloopgebieden en loslooproutes, afvalbakken en hondenbelasting.

Op basis van de antwoorden komt de club tot deze conclusies: Op een gedeelde plaats 1: Partij voor de Dieren en 100% Groningen. Beide partijen hebben zich de afgelopen raadsperiode ingezet voor een beter hondenbeleid door het pleiten voor afschaffing van de hondenbelasting en door het stellen van vragen aan het college. Op een gedeelde plaats 2:  Stad en Ommeland en de VVD Daarna komen de andere partijen. Geen enkele partij krijgt deze keer een onvoldoende. Alleen Student en Stad lijkt niet erg geïnteresseerd in honden, zij hebben de stellingen niet beantwoord.

‘Belangrijke uitkomst is dat er bij de partijen consensus bestaat dat er in de ontwikkelfase van nieuwe wijken rekening gehouden moet worden met losloopruimte voor honden. En ook dat het aantal afvalbakken uitgebreid moet worden’, schrijft VHG.

 

logo: Barbara Stok