Man betaalt met gestolen pinpas bij snackbar in Stad

112
Foto: Politie Groningen & Haren

De politie heeft dinsdagochtend beelden vrijgegeven van een man die op 10 augustus j.l. bij een snackbar in Groningen betaalt met een gestolen pinpas. Deze pas is op dezelfde avond uit een woning in Onderdendam gestolen.

Het Openbaar Ministerie Noord Nederland heeft besloten om de afbeeldingen van de verdachte te publiceren maar in eerste instantie zonder dat zijn gezicht herkenbaar is. Mocht de verdachte zich na twee weken niet bij de politie hebben gemeld of dat zijn identiteit niet bekend is geworden, dan worden afbeeldingen gepubliceerd waarop hij wel herkenbaar te zien is.

In de nacht van vrijdag 10 augustus 2018 tussen 02.00 uur en 04.00 uur vond er een insluiping plaats in een woning in Onderdendam. Uit deze woning werden goederen gestolen waaronder een bankpas. Later die nacht werd er bij een snackbar in de stad Groningen contactloos betaald met de gestolen pas. De aanwezige bewakingscamera maakte opnames van de man die gebruik maakte van de gestolen pas.

Heeft u informatie over deze diefstal, herkent u de persoon op de afbeeldingen of weet u waar hij verblijft? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.