Kinderopvang doet limonade in de ban

Kinderopvangorganisatie Kids First COP Groep gaat tijdens schooltijd en kinderopvang geen limonade meer schenken. Om kinderen gezond op te laten groeien wordt er voortaan alleen nog drinkwater gedronken.

Gemiddeld consumeert elk kind zes kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd en kinderopvang. Omdat de opvangorganisatie gezondheid belangrijk vindt worden voortaan zoete drankjes achter slot en grendel gezet. Uit de ervaring van andere kinderopvangorganisaties en basisscholen die overstappen op drinkwater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar is het eerder de norm om pakjes te drinken.

De aanleiding om over te schakelen op drinkwater is de campagne ‘DrinkWater’. Dit is een campagne waar meerdere organisaties aan mee doen met de gedeelde ambitie dat kinderen gezond kunnen opgroeien. De campagne sluit ook goed aan bij het preventieakkoord dat onlangs ondertekend is.