“Hoogtepunt waren de ondernemers van Paddepoel”

nieuws

CDA-fractievoorzitter René Bolle blikt in een blog terug op het landelijke congres van zijn partij. “Hoogtepunt waren de ondernemers van Paddepoel“.

‘Het hoogtepunt van de dag was toch wel dat de ondernemers uit Paddepoel op het podium verschenen. Staatssecretaris Mona Keijzer sprak ze toe. Zij schetste de historie van de zondagsboete in Paddepoel. In 2016 stelde Anne Kuik het als raadslid aan de kaak in Groningen. En sindsdien heeft het CDA het niet meer losgelaten. Met als gevolg dat er nu eindelijk een doorbraak is. Geen gedwongen zondagsopening meer en de boetes van tafel. En daarnaast ligt er nu een wetsvoorstel van Mona Keijzer die moet voorkomen dat dit in de toekomst weer kan gebeuren. Want zoiets als in Paddepoel, mag nooit meer gebeuren.”

“De ondernemers die jarenlang gevochten hebben tegen de boetes stonden op het podium en kregen een terechte staande ovatie, een emotioneel moment. Maar naast dat deze ondernemers nu eindelijk weer in vrijheid kunnen ondernemen is er nog een mooi neveneffect. René Bolhuis is lid geworden van het CDA en pronkt op de kieslijst op nr. 34. En Peter van Paddepoel fietsen ondersteunt de SP. Twee ondernemers die voor deze kwestie niet zoveel met de politiek hadden. Maar ze hebben in de afgelopen jaren ervaren dat de gemeentepolitiek dichtbij staat en ook daadwerkelijk iets kan betekenen. Ook dat is de kracht van een lokale afdeling van een landelijke partij.”

Deel dit artikel:

  1. Treurig dat een partij die uit niet-Groningers en zelfs anti-Groningers (Rene Bolle) bestaat, en nooit een poot heeft uitgestoken voor de historische bebouwing in deze stad, nu een beetje populair in industrieel erfgoed loopt te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *