Eerstejaars krijgen maand extra om uit te schrijven

Eerstejaars krijgen vanaf het volgende academisch jaar een maand langer de tijd om zich uit te schrijven. Dat meldt de Universiteitskrant.

Eerstejaars schrijven zich vaak vroeg in het jaar uit, om een negatief bindend studieadvies te voorkomen. Nu kan dat tot 1 februari, maar vanaf het academisch jaar kan het tot 1 maart. Het opschuiven van de datum is goed voor de eerstejaars, omdat ze op 1 februari vaak nog niet al hun tentamencijfers weten en dus ook niet weten of ze het minimum van 45 studiepunten hebben behaald.

Daar komt bij dat een negatief bindend studieadvies grote gevolgen heeft. Je wordt dan namelijk uitgeschreven van je studie en mag je het jaar daarop niet opnieuw inschrijven. Om dat te voorkomen, kun je jezelf uitschrijven vóór een bepaalde deadline. Volgens de studieadviseurs veroorzaakt de deadline stress bij studenten en onnodige druk op medewerkers.

Deel dit artikel: