Eelde acht kans continueren vluchten Nordica klein

Groningen Airport Eelde hoopt dat vliegmaatschappij Nordica de vluchten naar Kopenhagen en München kan blijven uitvoeren. De kans dat dit lukt wordt wel steeds kleiner. Dat zegt directeur Van de Kreeke in een brief aan aandeelhouders van de luchthaven.

Het afgelopen half jaar waren, ondanks een aanzienlijke passagiersgroei, de aanloopverliezen hoger dan verwacht. GAE moet die verliezen financieren. Daarnaast kampt Nordica met stijgende brandstofprijzen en tegenvallende ticketopbrengsten.

Nordica zoekt nu manieren om de kosten te verlagen, bijvoorbeeld door kleinere vliegtuigen in te zetten, schema’s aan te passen en vluchten te combineren met andere luchthavens. GAE vindt de verwachte besparingen nog onvoldoende zo lang er geen concreet zicht is op meer omzet.

Volgens Groningen Airport Eelde zou een eventueel vertrek van Nordica geen aanleiding zijn voor een wijziging van de strategie. “Het is nu zaak het kind niet met het badwater weg te gooien, maar door te gaan op de koers zoals ingezet,” aldus Van de Kreeke.

Deel dit artikel:

  1. Zo langzamerhand bekruipt mij het gevoel dat het een bodemloze put is.
    Ondanks alle subsidies blijkt het onmogelijk om voor een langere periode een paar lijndiensten rendabel te krijgen. Ik zou niet weten waarom dit de komende jaren ineens wel zou lukken.
    De verkiezingswinst van GL zou wel eens heel slecht nieuws blijken te zijn voor de fans van Eelde.

  2. Nog veel belangrijker is dat je als vliegtuig maatschappij er voor zorgt dat altijd je vluchten vertrekken en daar schort het nogal aan bij Nordica.
    Wij reizen 2 keer per jaar naar Munchen en betalen voor een retour 1 klas vanaf Bremen 120 euro p.p. (soms nog minder) en je bent er binnen 6 uur uiterst comfortabel.

  3. Kan Jimmy Dijk niet eens wat noordelijke miljonairs opspeuren die zelf een maatschappij gaan oprichten? Of misschien moet Jimmy dat maar niet doen, want zoeken is wat anders dan vinden. Vraag het Harm Post maar. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *