Brandweer redt persoon uit brandend pand in Stad

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In een woning aan de W.A. Scholtenstraat in de stad heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Bij de brand is één persoon gewond geraakt.

“De melding van de brand kwam rond 05.15 uur binnen”, vertelt Matthijs Noordhoff van de Groninger brandweer. “In eerste instantie rukten we uit met een bluswagen en een hoogwerker maar omdat onduidelijk was of er nog mensen in het gebouw aanwezig waren hebben we al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’ wat betekent dat er een tweede bluswagen uitrukte.” Daarnaast kwam er ook een ambulance ter plaatse.

Bij aankomst hebben brandweerlieden een binnenaanval gedaan. Hierbij werd een persoon aangetroffen. “We hebben dit slachtoffer kunnen redden en waren vrij snel daarna brand meester.” Hoe het met het slachtoffer gaat is onbekend. Ook is onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Is er ook een mogelijkheid om zonder sirenes op dit tijdstip uit te rukken. De sirenes zijn ervoor bedoelt zodat het overige verkeer een pas op de plaats te maken. Niet om een hele buurt te wekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *