Groningen blijft populair op funda

nieuws

De stad Groningen en omstreken is, na Amsterdam, de meest populaire regio van ons land op funda. Dat is de organisatie die het aanbod van onroerend goed presenteert.

In beide steden worden koopwoningen het meest bekeken, maar wel minder dan een jaar geleden, aldus de NVM. Uit de kwartaalcijfers die de NVM donderdag bekendmaakte, blijkt dat het Code Rood is voor de woningmarkt.

Er wordt nog altijd veel te weinig gebouwd, en daardoor raakt Nederland steeds verder in een vicieuze cirkel van dalend woningaanbod en blijvende prijsstijgingen. Vooral starters en middeninkomens kunnen niets betaalbaars vinden. Volgens de NVM is het nu al het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat er minder woningen worden verkocht.

Deel dit artikel:

  1. Tenzij je ook een huis verkoopt. Maar huizen zijn in feite helemaal niet zo raar duur, wel in vergelijking met 2009, maar over de lange termijn bekeken. Iedere 15 jaar of zo is er een verdubbeling. Dus niet kopen nu maakt het niet betaalbaarder voor je in de toekomst.

 1. Dat is waar wat Marc zegt; De ECB is aan het afbouwen, dus zal tzt ook de rente op hypotheken weer gaan stijgen, en daarom ook een waardevermindering op de huizen. Leuk, als je vooraf denkt je paleisje te hebben gevonden voor de komende 30 jaar, maar wat als er iets ingrijpends staat te gebeuren in je leven. En eigenlijk daartoe gedwongen wordt te verkopen. De taferelen tijdens de crisis staan nog op mijn netvlies.

  Ook de opleving van onze economie is te danken aan de ECB. En geeft geen garanties voor de toekomst. Onze economie draait niet op zichzelf. Maar door ingrijpen van de ECB. En dit ingrijpen is men nu aan het afbouwen. En straks moet blijken hoe stabiel onze economie is zonder deze hulp. De politiek in Den Haag speelt het nu slim, door het op de Brexit te gooien, om de EU via onze parlementariërs dit als excuus te laten gebruiken, maar dat is een leugen! De crisis was ook volledig te wijten aan de EU en zijn globalisering. De beurzen in Europa en Amerika zijn al aan het wankelen, door de hogere rentes op obligaties. Ik hou mij hart vast!

 2. Maar wie is het die naar huizen in Groningen zoekt? Populair bij wie? Zonder die informatie verteld dit artikel ons eigenlijk niets.

  Zijn het mensen van buiten Groningen die hier naartoe willen verhuizen? Of zijn het mensen die in en rondom Groningen al wonen en een nieuwe woning zoeken? Of investeerders? Of zijn het mensen die willen zien wat er allemaal te koop is, om te bepalen of ze nu zelf zouden moeten verkopen?

 3. Las vanmorgen een artikel in het Dagblad van het Noorden, waarin werd bevestigd wat ik nu al een jaar of 10 roep. Huizenkopers verschuiven hun blik richting onze provincie waar dit eerst beperkt bleef tot de ons omliggende gemeente, trekt men nu verder de provincie in. En zoals ik had voorspeld, voorzieningen blijven dankzij deze trend in stand, scholen kunnen jonge ouders met kinderen begroeten en de leegloop is gestokt. De provincie zou per direct een bouwstop op uitbreiding van deze stad in moeten gaan stellen, zodat er niet meer huizen hoeven te worden bijgebouwd en de dorpen weer volstromen met nieuwe inwoners en jeugdigen welke in hun eigen geboortedorp geen betaalbaar (huur)huis kunnen vinden En het mooie is, geen investering van miljarden om de kosten van de krimp in deze provincie te bekostigen, maar investeren in het grondig aanpakken van de infrastructuur in de provincie door het verleggen van wegen, extra spoor aan te leggen en de dorpsvernieuwing deels van te bekostigen.

  Spreiding van de inwoners zal de enige wijze zijn om deze stad en de dorpen leefbaar te houden, niet enkel voor nu, maar vooral voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *