OM eist ook celstraffen tegen verdachten die ‘Korrewegschutter’ onderdak boden

nieuws

De Officier van Justitie eist ook celstraffen tegen twee mannen die de ‘Korrewegschutter’ onderdak boden tijdens zijn vlucht. Tegen Rutch I. is vrijdagmiddag acht maanden cel geëist en het OM wil James V. vijf maanden de cel in hebben. 

Eerder vandaag werd tegen twee andere medeverdachten in de zaak van de ‘Korrewegschutter’ al drie en zes maanden cel geëist door de het Openbaar Ministerie. Rutch I. wordt ervan verdacht anderen te hebben bedreigd om hun mond te houden over de schietpartij en de locatie van Azim A. De twee handlangers worden er verder van verdacht dat ze Azim A. onderdak hebben geboden na de schietpartij, terwijl hij al gezocht werd door de politie. In de woning is ook een vuurwapen aangetroffen.

Bij de strafeis voor de eerste verdachte, Tolga K (drie maanden), weegt de Officier van Justitie mee dat de verdachte zich uit eigen beweging bij de politie heeft gemeld en daarom bedreigd wordt. De straf voor de tweede verdachte, Dani A. (zes maanden), is hoger omdat hij eerder geweld gepleegd had en zich verzet had tegen zijn aanhouding.

Donderdag hoorde Azim A. al twaalf jaar tegen zich eisen, als hoofdverdachte in de zaak. Eerder vanmiddag eist het OM drie en zes maanden celstraf tegen twee andere medeverdachten. De uitspraak voor alle medeverdachten volgt op 19 oktober.

Deel dit artikel: