Gouden Pieper landt op Zernike

nieuws

Na een bouwtijd van ruim een jaar is het nieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus  officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning. Hij mocht een gouden aardappel onthullen.

In het centrum werken medewerkers van Avebe al een aantal maanden aan innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Ook heeft de eerste start-up reeds haar intrede gedaan in het pand en staan de volgende bedrijven al te trappelen eveneens onderdeel te worden van deze innovatie hotspot op het gebied van Agrifood.

Het gebouw is een compleet innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum.  Avebe heeft al haar bestaande labfaciliteiten verhuisd naar het nieuwe gebouw op Zernike Campus in Groningen. De Groningse kennisinstellingen, Rijksuniversiteit , UMCG en Hanzehogeschool  zorgen voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.