Eerstejaars stappen eindelijk grote school binnen: “Spannend!”

Een spannende dag was het maandag voor de eerstejaars leerlingen van het Praedinius Gymnasium. Het was de eerste schooldag op hun ‘grote school’.

“Ik heb er best wel naar uit gekeken”, vertelt Britte. “Ik was wel een beetje klaar met de basisschool en de zomervakantie was uiteraard ontzettend leuk maar ik ben wel blij dat het nu eindelijk begint.” Dat begin was maandagochtend om 10.30 uur met een plenaire bijeenkomst in de kantine van het Gymnasium. “We beginnen inderdaad met een welkomstwoord”, zegt coördinator Caroline Coppes. “Daarna gaan alle klassen met hun mentor naar een lokaal om praktische zaken te bespreken en om de boeken op te halen.”

“Ik had verwacht dat het meer boeken zouden zijn”, zegt Tije. “Welk vak ik straks het leukst ga vinden kan ik nu nog niet zeggen maar het lijkt me wel erg leuk. Op de basisschool heb je altijd dezelfde juf of meester voor de klas staan en nu heb je na elk lesuur een andere docent.” Guido kijkt het meeste uit naar het vak Latijn. “Ja dat lijkt me echt super tof. Grieks daarentegen ga ik niet leuk vinden, want die gekke letters lijken me maar wat moeilijk.”

De eerste echte schooldag is komende woensdag. Tot dan hebben de leerlingen de tijd om hun boeken te kaften. “Daar ben ik nog wel even zoet mee.”