Zomerstorm desastreus voor legsel houtduiven nabij Stadsschouwburg

nieuws
Foto's: Erick Bakker

De twee houtduiven die deze zomer een nest maakten in een plataan op het terras van Schouwburgcafé de Souffleur zijn hun legsel kwijt. Door de harde wind, afgelopen donderdagnacht, is het wankele nest naar beneden gestort. De kuikens overleefden de val niet.

“We hebben zelfs plastic om de boom gewikkeld om een kat uit de buurt te weerhouden deze plataan in te klimmen en het nest leeg te roven, en dan krijg je dit. Juist omdat het houtduiven zijn is het hartstikke zonde”, aldus Minno Banning, vriend van eigenaresse van het café Ingrid Baarveld.

“Je ziet dat wespen zich al tegoed doen aan de eieren die op het punt stonden uit te komen, ik zal het zo opruimen”, vervolgt zij. “Nu maar hopen dat de duiven volgend jaar weer een poging doen”.