‘Vijver Pioenpark gaat 200 huizen verwarmen’

nieuws

De gemeente onderzoekt of de vijver in het Pioenpark in de Oosterparkwijk 200 woningen van warmte kan voorzien.

“We gaan onderzoeken of we via een warmtewisselaar de temperatuur in de vijver ’s zomers een stuk lager kunnen krijgen, zodat je veel minder kans hebt op algen en dode vis” legt Dries Jansma, technisch beleidsmedewerker water en riool van de Gemeente Groningen uit. “Die warmte moet ergens heen. Die sla je op in het grondwater, dan krijg je een soort hele grote bel in de grond. Dat kun je in de winter gebruiken om woningen mee te verwarmen in plaats van gas.”

Met de drie vijvers in de Oosterparkwijk kunnen zo’n 200 woningen verwarmd worden, denkt Jansma. “Er zijn twee mogelijkheden: waar nu de Praxis is aan het Damsterdiep worden nieuwe woningen gebouwd, dus dat zou een hele goede locatie zijn om dit te gaan gebruiken. Hier in de Oosterparkwijk, aan de Oliemuldersweg worden woningen gerenoveerd, dat zou ook een mooie optie zijn.

Deel dit artikel:

  1. 99,99% kans dat dit weer een mislukt project is. Gewoon stoken met gas, bouw maar een fabriek die het gas omzet. Bovendien blijven we nog jaren gas winnen in Nederland, alleen minder in Groningen. Dit soort projecten zijn gewoon gedoemd te mislukken en veel te duur uit te vallen. In de telegraaf stond een betere column over nieuwe energie vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *