Stad heeft goedkoopste stedelijke vierkante meter

nieuws
foto: Sanne de Boer

Met 2.286 euro voor één vierkante meter heeft Groningen de goedkoopste woonoppervlakte van de twaalf grootste steden in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Business Insider. 

Groningen neemt de laatste plaats over van Almere, die in het onderzoek van 2009 nog de laagste stedelijke woningprijzen had. Business Insider vergelijkt in het onderzoek hoeveel stedelijke vierkante meter je dit jaar voor 3 ton kunt kopen in vergelijking met het crisisjaar 2009. Voor 300.000 euro koop je nu 131,2 vierkante meter aan woning in de stad. Amsterdam was wederom de duurste stad: Drie ton levert daar 54,4 m² op.

Vierkante meters in steden spannen nog niet eens de kroon in Nederland. In de gemeenten Bosch en Duin (6.277 euro per m²), Blaricum (5.785 euro per m²) en Wassenaar (5.011 per m²) zijn de vierkantemeterprijzen momenteel het hoogst.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *