Huttendorp Selwerd: “Hitterooster, knakworsten en zwembad voorkomen problemen”

Huttendorp Selwerd 2018 zit er weer op. Vanmiddag om klokslag twaalf uur moesten de kids stoppen met timmeren en het gereedschap inleveren. Daarna begon het spannendste moment van de week. De bouwinspectie. Deze kenners uit de echte bouw bepalen welke hut de mooiste is.

“We hadden een paar maanden geleden natuurlijk niet voorzien dat het zo’n extreem warme week zou worden. Daarom hebben we deze week een hitterooster. Dus vroeg beginnen en daarna een pauze van een paar uur. En natuurlijk kunnen de kinderen afkoelen in het door onszelf gebouwde zwembad”, aldus Daniël de Jong. Hij is vrijwilliger bij Huttendorp Selwerd en jeugdwerker in de wijk.

“Er was heel veel fruit, broodjes, heel veel water en fris en knakworsten. Gisteren hadden we broodjes knakworst, dat was heerlijk en goed tegen de warmte”, zeggen Chika en Richinel die wachten op de bouwinspectie in de hoop dat hun hut met de prachtige naam “Ratelslangen” wint.

Dat lukte net niet want de hut “De Elsaatjes”, genoemd naar de koningin Elsa of Arendelle uit de film Frozen werd uitgeroepen tot winnaar.