Famke Gussenhoven nieuwe Kinderdichter van Groningen

nieuws
Foto: Paul de Rook

De 11-jarige Famke Gussenhoven van OBS Borgmanschool is de zevende Kinderdichter van Groningen. Ze werd in het VRIJDAGTheater gekozen. Famke mag de titel een jaar voeren.

Op verschillende basisscholen werden poëzieworkshops gegeven door professionele dichters. Er werden ruim 250 gedichten ingezonden. Daaruit werden 12 finalisten gekozen. Zij droegen tijdens de feestelijke finale twee zelfgeschreven gedichten voor.

De jury bestond uit diverse dichters. Zij roemden vooral het sterke inlevingsvermogen van Famke en het feit dat de gedichten je echt raken. Famke kreeg een oorkonde en een gegraveerde vulpen. Binnenkort gaat ze op bezoek bij burgemeester Peter den Oudsten, om haar gedicht voor te dragen en een exemplaar van haar gedicht te overhandigen.

De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn of haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. Tijdens de aanstelling schrijft hij of zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.