Vier bussen vanuit Stad en Ommeland naar Den Haag voor Gasdebat

Vanuit een aantal plaatsen in de provincie en vanuit de stad zijn vanochtend vier bussen met demonstranten richting Den Haag vertrokken. Ze wonen vandaag het gasdebat bij waarin minister Wiebes tekst en uitleg aan de Tweede Kamer moet geven.

Het gaat in Den Haag vandaag over het uitstellen van de versterkingsoperatie en het tempo waarin de gaswinning wordt teruggedraaid. Tussen de 150 en 200 Groningers reizen vandaag mee om hun ongenoegen kenbaar te maken over het uitstel en de onzekerheid die dat met zich meebrengt.

“Wiebes zegt dus op termijn gaan we stoppen met de gaswinning en stoppen we nu ook met de versterking want dat is niet meer nodig. Zijn standpunt is gewoon belachelijk. Ik heb er geen andere woorden voor, ongelooflijk”, zegt Gerry Kuipers op de P+R in Hoogkerk. Hij kan door omstandigheden niet mee naar Den Haag maar zwaait de vier bussen wel uit.

Vanuit Loppersum vertrekken vanochtend twee bussen. Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging legt uit waarom Groningers en sympathisanten vandaag weer naar Den Haag gaan. “Heel erg jammer dat het moet. We zijn ontzettend kwaad geworden op Wiebes omdat hij zijn afspraken niet nakomt en gewekte verwachtingen ook ter zijde schuift”, vertelt Schorren.

Het debat gaat vanmiddag over het stopzetten van de versterking van bijna 1600 woningen en de rol van de NAM. Ook komt het vertrek van Hans Alders als Nationaal Coördinator Groningen aan bod.