“Te weinig aandacht IND voor trauma’s vluchtelingenkinderen’

nieuws
Foto: Massimo Sestini

Veel gevluchte kinderen die in Nederland asiel aanvragen, kampen met sociaal-emotionele problemen. Daar is vaak te weinig aandacht voor, zegt Carla van Os in haar onderzoek, waarop zij donderdag promoveert aan de RUG.

De kinderen hebben in het land van herkomst of tijdens de vlucht vaak traumatische gebeurtenissen meegemaakt. De asielprocedure is voor vluchtelingenkinderen een moeilijk proces. Ze kunnen vanwege hun trauma vaak niet goed vertellen waarom ze in Nederland veiligheid zoeken. De IND wil een goed verhaal horen en dat is voor hen vaak te veel gevraagd.

In haar onderzoek geeft Van Os aan, hoe de IND meer oog kan krijgen voor het belang van het gevluchte kind.

Deel dit artikel:

  1. En waarom komen ze hier naar toe? Omdat het de smokkelaars makkelijk wordt gemaakt. De smokkelaars sturen ze gewoon in een crappy overvolle boot de zee op: je wordt toch wel gered en in een veilige boot naar Europa gebracht. Hou daar eens mee op en geef die mensen 0 (NUL) hoop dat die overtocht zin heeft. En klaar is kees ook geen trauma’s meer omdat ze het nut er niet meer van inzien om die gevaarlijke overtocht te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *