Manifestatie “Free Gaza” trekt 50 belangstellenden

nieuws
Foto: Obed Brinkman

Op het stadsbalkon in Groningen vond zondag de Manifestatie “Free Gaza!” plaats. De bijeenkomst trok ongeveer 50 geïnteresseerden.

Er waren diverse Palestijnse en Nederlandse sprekers en live muziek. De middag werd georganiseerd door de activist/muzikant Obed Brinkman. Het doel was aandacht te vestigen op de schrijnende situatie in Gaza en de Nederlandse regering op te roepen, de acties van het Israëlische leger en het beleid van de Israëlische regering te veroordelen.

In de Gazastrook is gebrek aan alles, omdat Israël alle overgangen geblokkeerd heeft sinds de verzetsbeweging Hamas daar de dienst uitmaakt.

Deel dit artikel:

  1. Likoed op stuk door de digitale stalkers van Israël. Bij ieder bericht over de Palestijnse zaak moet er propaganda gemaakt worden.

 1. Vijftig hele belangstellenden, voor een conflict hier 4000 kilometer vandaan, die ook nog eens extreem eenzijdig wordt belicht door deze mensen.

  Nou, nou. Applaus…

 2. Jongens, ik denk dat deze 50 mensen meer ervaring hebben met de werkelijkheid 4000 km verderop dan jullie. Wat terughoudend is wel op z’n plek. Op z’n minst.

  1. Groningen heeft geen grondgebied. Het is allemaal Nederland, waar we vrijheid van meningsuiting hebben en het recht om te demonstreren. Dat jij denkt dat dat betekent dat alleen jij dat recht en die vrijheid hebt is omdat je het gewoon niet begrepen hebt.

   1. Maar niet op Gronings grondgebied, want het is niet ons conflict niet. Dat was de strekking van mijn bijdrage. Je hebt het dus niet begrepen! Je maakt misbruik van anderen, zodat jij je kan botvieren!

 3. Ik dacht dat het een demonstratie was van voetbal supporters. Hoorde steeds kreten als Hamas Hamas, alle Joden aan het gas. Ze hebben dus wel veel gemeen.

 4. “In de Gazastrook is gebrek aan alles, omdat Israël alle overgangen geblokkeerd heeft sinds de verzetsbeweging Hamas daar de dienst uitmaakt.”

  Een nogal simplistische en vooral onjuiste weergave van de feiten. De Hamas staat o.a. op de terrorismelijst van de EU.
  Er is echter ook een verantwoordelijkheid bij degenen die menen de Hamas als een verzetsbeweging te mogen neerzetten, daarbij wetende dat de Hamas in haar handvest oproept tot de totale uitroeiing van de Joden wereldwijd.

  Handvest Hamas: https://nl.wikipedia.org/wiki/Handvest_van_Hamas
  artikel 7: Hamas heeft ernaar verlangd Allah’s belofte ten uitvoer te leggen, hoeveel tijd dat ook kost. Mohammed … zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’.”

  De grenzen waren na het verlaten van Gaza door Israel in 2005 zowel met Israël als Egypte open voor personen en goederen, totdat de Hamas deze mogelijkheid begon te exploiteren voor het verkrijgen van geavanceerde wapens uit o.a. Iran, waaronder chemische en bacteriologische wapens. Het enige obstakel in het openen van de grenzen, is de eis van Israël om alles wat daar binnenkomt te mogen controleren. Een gerechtvaardigde eis, gelet op de genocidale politiek van de Hamas.

  1. Wij zijn de lokale omroep van Groningen. Voor een politieke analyse van een conflict dat al 70 jaar speelt zijn er andere informatiebronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *