Hans Alders gehoord door Tweede Kamer over vertrek

nieuws
Foto: Hans Alders

Hans Alders is gevraagd om zijn vertrek als Nationaal Coördinator Groningen woensdagmiddag toe te lichten in de Tweede Kamer.

De voormalig Commissaris van de Koningin in Groningen mag de beweegredenen omtrent zijn vertrek woensdag komen toelichten, omdat Minister Wiebes donderdagmiddag een debat in de Tweede Kamer voert over het dichtdraaien van de Groningse gaskraan. Ook het vertrek van Alders zal hier ter tafel komen.

Alders was de afgelopen drie jaar eindverantwoordelijk voor de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen. In zijn ontslagbrief van vorige week schreef Alders dat het vertrouwen tussen hem en de minister niet meer aanwezig is.

Het gesprek met Alders is vastgelegd per besluit van de Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat, na een voorstel van PvdA-kamerlid Henk Nijboer.