Week van de begraafplaats op Rooms-Katholiek kerkhof Hereweg

Op het Rooms-Katholieke kerkhof aan de Hereweg worden deze week vanwege de week van de begraafplaats verschillende activiteiten gehouden. Zo worden er rondleidingen gegeven, is er een expositie en is de bijzondere kapel met bijbehorende crypte open voor bezoek.

“Wij doen al een aantal jaren mee met deze week, daar is wel animo voor. Mensen zijn niet alleen geïnteresseerd in het kerkhof, maar ook in de natuur. Dit is een soort natuurzone, met het sterrenbos en aansluitende groengebieden”, zegt bestuurslid Herman van Erp.

Studenten van Academie Minerva hebben een bijzondere atlas van de begraafplaats gemaakt. “Ze hebben alle monumenten gefotografeerd, en daarvan een selectie gemaakt op bijvoorbeeld bepaalde lettertypes en of er wel of geen kruis op staat. Zo hebben ze een heel bijzonder werkstuk afgeleverd”, zegt Rieks Boekholt, bestuurslid van het kerkhof.

De week van de begraafplaats loopt nog tot en met 2 juni.