Verkiezing nachtburgemeester eind september in The Student Hotel

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De verkiezing van de nieuwe nachtburgemeester is eind september in The Student Hotel aan het Boterdiep. Pascal Rakers neemt de organisatie over van Sikkom.

“Eigenlijk had de verkiezing al plaats moeten vinden want vorige week liep de termijn van de huidige nachtburgemeester Oelinda de Vries af. Omdat tot op heden niemand het evenement wilde organiseren hebben wij dit op ons genomen.  The Student Hotel is de locatie waar de verkiezing plaats zal vinden”, aldus Pascal Rakers van The Student Hotel. Hij is ook eigenaar van de house en techno organisatie Kopjek maar deze organisatie staat los van de verkiezing van de nieuwe nachtburgemeester.

Van 2002 tot 2011 was Henk Leupen de onofficiële nachtburgemeester. Hij stond bekend als Henkie Terrasstoel. In 2011 ging hij met pensioen en in 2016 overleed hij. Daarna werd in 2011 Chris Garrit de nieuwe nachtburgemeester. Hij werd herkozen in 2014 waarna Oelinda de Vries hem in 2016 opvolgde.

OOGTV en Sikkom besteden in de aanloop naar de verkiezing uitgebreid aandacht aan de voorbereidingen en de stadjers die zich kandidaat stellen.