Machteld van Foreest (10) pakt titel bij jeugdschaken

nieuws
Foto: Harry Gielen

De 10-jarige Machteld van Foreest uit Groningen is zaterdag in Assen Nederlands kampioen geworden bij het schaken in de leeftijdscategorie onder de veertien jaar.

Machteld won haar laatste partij en scoorde daarmee acht punten uit negen wedstrijden. Ze was met haar 10 jaar de jongste deelnemer aan het toernooi. Concurrent Daniel Kutchoukov speelde remise in de laatste partij en werd tweede.

Eelke de Boer, met als Machteld lid van de Groninger Combinatie, won de nationale titel in de categorie t/m 16 jaar. Hij was vrijdag al zeker van het kampioenschap. Eelke en Machteld mogen in november beide naar het WK voor de jeugd, in Spanje. Machteld mag bovendien in augustus naar het EK in Letland.

Deel dit artikel: