Korfballers Nic. verliezen en degraderen uit Hoofdklasse veldcompetitie

De korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij hebben zondagmiddag met 20 – 25 verloren van KV Wageningen. Door het verlies zijn de Groningers gedegradeerd uit de Hoofdklasse in de veldcompetitie.

De wedstrijd in het eigen Oranjewoud Stadion begon om 14.30 uur. Vanaf het begin zetten de gasten uit Gelderland Nic. onder druk. Nic. kan moeilijk met deze druk om gaan waardoor het binnen vijf minuten al tegen een 0 – 3 achterstand aan kijkt. Na een kwartier spelen komt Nic. op het scorebord te staan wanneer het voor het eerst in de wedstrijd weet te scoren. Wageningen heeft op dat moment al zeven doelpunten gemaakt. Bij het rustsignaal is de achterstand opgelopen tot 4 – 14.

Het begin van de tweede helft laat een ander Nic. zien. Gerben Boonstra zet vroeg in het tweede bedrijf de toon door 5 – 14 te maken. Daarna zet Nic. door en wordt het 8 – 15. Dat is ook het moment dat Wageningen het offensief probeert te pareren. Het wordt nog wel 10 – 18 en de groen witte-krijgers proberen aan te klampen, maar het verschil is te groot. De eindstand wordt uiteindelijk op 20 – 25 bepaald.

Degradatie
Om zicht te behouden op behoud in de Hoofdklasse had Nic. moeten winnen van Wageningen. Doordat dit niet gebeurt is degradeert de ploeg. Dat geldt ook voor HKV/Ons Eibernest die op de achtste plaats in de ranglijst staat.