Stripmuseum toont selectie van “De Rechter”

nieuws
Foto: stripgids.org

Het Nederlands Stripmuseum toont vanaf 28 april een selectie uit 25 jaar actuele strips van De Rechter van tekenaar Jesse van Muylwijck.

De selectie is onderverdeeld in internationale, nationale en lokale actualiteiten. In de laatste categorie worden de strips getoond die Van Muylwijck heeft getekend over de Groningse aardbevingen. De krantenstrip De Rechter wordt al 25 jaar elke dag door een paar miljoen lezers gevolgd. Van Muylwijck neemt daarin de actualiteiten op de korrel.

Hij studeerde af als jurist, maar besloot toen om striptekenaar te worden. Van De Rechter zijn meer dan 25 boeken verschenen. Van Muylwijck ontving in 2010 de Stripschapprijs voor zijn bijdrage aan het Nederlandse beeldverhaal. De expositie is te zien tot en met tot en met 9 september.

Deel dit artikel: