Groningen bereikbaar ondanks werkzaamheden

Rond het weekend van hemelvaart (10 mei) vinden op verschillende verkeersaders rond de stad werkzaamheden plaats. Door alle hinder is het bedrijfsleven bang om klandizie mis te lopen. In samenwerking met Groningen bereikbaar is gewerkt aan een plan om het centrum van Groningen ondanks alle werkzaamheden toch goed bereikbaar te houden.

In dat plan zijn onder andere de Groninger City Club (GCC) en Koninklijke Horeca Nederland betrokken. Van 9 tot 14 mei is een groot deel van de zuidelijke ringweg afgesloten. Ook rijden er vanaf station Groningen geen treinen in zuidelijke en oostelijke richting. Op de trajecten richting Hoogeveen, Winschoten en Veendam worden bussen ingezet. Voor de oplossing van alle verkeershinder is een grote rol weggelegd voor de ondernemers zelf. Zij moeten de klanten tijdig op de hoogte brengen van de mogelijkheden om de stad te kunnen blijven bereiken.

Dinsdagmiddag ontvingen winkeleigenaren in de Oosterstraat het informatiepakket. Ondernemers in de rest van het centrum krijgen nog voor het einde van de week de envelop overhandigd.