WK wielrennen 2020 naar Groningen en Drenthe

sport
05-04-2017: Wielrennen: Healthy Ageing Tour: GrijpskerkGRIJPSKERK (NED) wielrennen; Ellen van Dijk

Wielerorganisatie UCI heeft een officieel verzoek ingediend om in 2020 het WK wielrennen naar Groningen en Drenthe te brengen. De provincies zoeken uit wat de mogelijkheden zijn.

In eerste instantie stond het WK gepland voor 2023. De organisatie, Stichting Cycling Championships Northern Netherlands (SCCNN),  moet daarom onderzoeken of 2020 financieel en organisatorisch haalbaar is. “Even wat tandjes bijschakelen en kijken of we daadwerkelijk Noord Nederland op de wereldkaart kunnen zetten”, aldus oud-schaatster Renate Groenewold van de SCCNN.

Het WK zou eerst in de Italiaanse regio Veneto plaatsvinden. In het diepste geheim gaf de regio de wegwedstrijd op. Zowel de politiek als de inwoners daar zijn bang dat er door de wedstrijd te veel toeristen op Venetië afkomen. De toeristendruk is daar momenteel al veel te hoog.

Deel dit artikel:

  1. Wedden dat de burger weer opdraait voor de lasten en dat de middenstand de lusten neemt.Prima mocht het er komen maar dan wel zonder overheidsgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *